МОЛИТВЫ БОГОРОДИЦЕ ПО ДНЯМ НЕДЕЛИ.

ТЕНИ ЗАБЫТОГО ПРОШЛОГО

ЗАКРЫТЫЙ ФОРУМ РИТУАЛЬНОЙ И РУНИЧЕСКОЙ МАГИИ. РАЗДЕЛ ТЕМНЫХ ПРАКТИК.КЛАДБИЩЕНСКОЙ МАГИИ. РАБОТА С РОДОМ.СОВЕТЫ ЗНАХАРЕЙ И МАСТЕРОВ. МАГИЯ ЗАКЛИНАНИЙ И ШЕПОТКОВ.РАБОТА С ДУХАМИ И СУЩНОСТЯМИ.
 
ФорумПорталРегистрацияВход


Поделиться | 
 

 МОЛИТВЫ БОГОРОДИЦЕ ПО ДНЯМ НЕДЕЛИ.

Предыдущая тема Следующая тема Перейти вниз 
АвторСообщение
Гость
Гость
avatar


СообщениеТема: МОЛИТВЫ БОГОРОДИЦЕ ПО ДНЯМ НЕДЕЛИ.   Пт Окт 25, 2013 10:02 pm

=МОЛИТВЫ БОГОРОДИЦЕ ПО ДНЯМ НЕДЕЛИ.
=ВОСКРЕСЕНЬЕ.  
«О всемилостивая Дево Богородице, Мати щедрот и человеко-любия, прелюбезчая надежде и упование мое! О Мати преслад-кого, превожделеннаго и всяку любы превосходящаго Спасителя Иисуса Христа, Человеколюбца и Бога моего. Свете помраченныя души моея! К Тебе аз, многогрешный и безнадежный, припадаю,Тебе молюся, Источниче милосердия, Дево Марие, яже бездну милосердия и пучину щедрот и человеколюбия рождшая; поми-луй мя, вопию Ти болезненно, помилуй мя всего уязвленнаго, в лютыя разбойники впадшаго и от одежды, в нюже облече мя Отец, увы мне, обнаженного. Тем и лежу наг от всякаго благотворения, возсмердеша и согниша раны моя от лица безумия моего. Владычице моя Богородице, молю Тя смиренно, воззри на мя милостивым Твоим оком и не возгнушайся мене всего помраченнаго, всего оскверненнаго, всего в тине сластей и страстей погруженнаго, люте падшаго и возстати не могущаго. Умилосердися убо на мя и даждь ми руку помощи, воздвигни мя из глубины греховныя, о Радосте моя! Избави мя от обышедших мя; просвети лице Твое на раба Твоего, спаси погибающаго, очисти оскверненнаго, возстави падшаго люте: можеши бо вся, яко сущи Мати Бога всемогущаго. Излей на мя елей милосердия Твоего и вино умиления точити ми подаждь: Тебе бо воистину едину надежду стяжах в животе моем; не отрини убо мене к Тебе притекающаго, но виждь скорбь мою, Дево, и души желание, и сие прими и спаси мя, Ходатаице спасения моего. Аминь.»
=ПОНЕДЕЛЬНИК.
«От скверных уст приими моление, о Нескверная, Чистая и Пречистая Дево Богородице, и не возгнушайся моих словес, о Радосте моя, но призри на мя и помилуй мя, Мати Зиждителя моего. Во время живота моего не остави мене: веси бо, Владычице, яко на Тя всю мою надежду возлагаю и все упование мое о Тебе есть. Тем и во время смерти моея предстани ми. Помощнице моя, радосте и сладосте моя: не остави мене тогда, надежде моя, и не посрами мене тогда. Вем бо, вем, Дево, яко многим грехом повинен есмь, окаянный, и трепещу, помышляя час оный; но, Радосте моя, яви ми тогда лице Твое, удиви на мне милость твою, Ходатаице спасения моего; изми мя, Владычице, от лютости бесовския и страшнаго и грознаго испытания воздушных духов, и злобы их избави, и всю тогдашнюю скорбь и печаль на радость преложи Твоим присещением. И сподоби безбедно прейти ми начала и власти тьмы, и достигнута покло-нитися на престоле славы сидящему Христу и Богу нашему, со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, во веки. Аминь.»
=ВТОРНИК.
«О Пресвятая Владычице моя Богородице, Ангелов и Архангелов, Херувимов, Серафимов пречестнейшая и всех святых пресвятейшая, Дево Мати Божия! Спаси мя, смиреннаго и греш-наго раба Твоего: Ты бо веси, всемилостивая Госпоже, яко всю мою надежду по Бозе на Тя возлагаю, и несть ми инаго прибе-жища спасительнаго, токмо Ты, Всеблагая: Ты моя крепость, Владычице, Ты моя и сила. Ты мое радование в скорбех. Ты мое пристанище во икушениях. Ты мое исправление в падениях. Ты и спасение мое всенадежное, о Мати Зиждителя и Господа моего! Помози ми плавающему в пучине жития сего лютее обуре- ваемому и бедствующему от потопления греховнаго. Даждь ми руку помощи, Помощнице моя, и избави мя от тимения глуби-ны, да не погрязну в бездне отчаяния: буря бо грехов и страстей возста на мя, и волны беззаконий погружают мя. Но Ты, милосердная Мати, в пристанище безстрастия настави и спаси мя, безнадежных Надеждо и Ходатаице спасения моего. Аминь.»
=СРЕДА.
«Богородице, Ты еси упование мое, Ты ми еси стена и благонадежное пристанище и спасительное прибежище, утомляемому страстей нахождение. Спаси мя от всех враг моих, гонящих душу мою и ловящих ю различными искушении: на пути бо сем, по нему же хожду, многия сети скрыша ми; многия соблазны, многия неудобства, многая прелести, многия немощи, душевныя и телесныя, уловляют мя в падения греховныя. И уже аз, окаянный, впадох в сети вражия, и связан, и держим есмь ими: и что сотворю, отчаянный аз, недоумею. Аще бо восхощу покаятися, нечувствием и ожесточением одержим есмь; аще же плаката понуждаюся, не имам сокрушения сердечнаго и слез ни поне единыя капли. Увы окаянства моего! увы бедности моей! увы лишения моего! К кому убо прибегну прочее, повинный аз? Токмо к Тебе, благоутробная Мати Господа и Спаса нашего, ненадежных надеждо, стено и покрове к Тебе притекающих! Не отрини убо мене блуднаго, не возгнушайся мене сквернаго: Тебе бо едину в жизни моей стяжах утеху, Дево Марие Богородице, и к Тебе единей во всякой нужде прибегаю со дерзновением: не остави убо мене в жизни сей и во время смерти моея, предстани в помощь. Помощнице моя, да узрят Ти вси врази мои и постыдятся, Тобою побежденнии, Владычице, Ходатаице спасения моего. Аминь.»
=ЧЕТВЕРГ.
«Кто Тебе по достоянию ублажити может, Пресвятая Дево, чии уста воспети способны Твое величие, всяк смысл превосходящее? Вся преславная о Тебе содеянная таинства, Богородице, выше смысла и слова суть; красоте девства Твоего и пресветлой чистоте Твоей удивишася Херувимы и ужасошася Серафимы; чудесе бо рождества Твоего нетленнаго ни человеческий, ни ангельский язык изрещи может. От Тебе бо безлетный и Единородный Сын Божий, Бог Слово, неизреченно воплощишся, родися и с человеки поживе, и Тя, яко Матерь Свою, зело возвеличи. Царицу Тя всея твари показа, нам же известное спасения пристанище. Тем вси под кров Твой притекающий, различными скорбями и болезньми одержимии, приемлют от Тебе богатно утешение и исцеление и Тобою от бед спасаются: Ты бо еси воистину Мати всех скорбящих и обремененных, печальных радость, больных целительница, юным хранительница, старости жезл, праведных похвала, грешным спасения надежда и к покаянию путеводительница: всем бо всегда предстательством Твоим помогавши и всех заступаешь, Всеблагая, прибегающих к Тебе с верою и любовию. Ты и мне помози, отчаянному деяний моих ради. Заступнице усердная рода христианскаго; заступи мя, да не до конца погибну во гресех, ибо не имам инаго прибежища и покрова, разве Тебе, Владычице Мати Живота; не остави убо мене и не презри мя, но ими же Сама веси судьбами спаси мя, яко благословенна еси во веки веков. Аминь.»
=ПЯТНИЦА.
«Тебе предаю в защищение живот мой и по Бозе всю надежду спасения моего на Тя возлагаю, Владычице Дево Богородице. Молю Тя, раб Твой, не презри мя многия грехи имущаго, но виждь скорбь мою о сем и недоумение и подаждь ми ослабу и утешение, да не до конца погибну. Простри десницу Твою, Чистая, изми мя от тимения дел моих и ростави на чистую пажить заповедей Христа, Царя и Бога моего, да творю я присно, Тобою укрепляем. От грехов моих лютых избави мя, Владычице, и покаяние спасительно мне ниспосли, к Твоему Сыну и Богу Матерним ходатайством Твоим. Свет неизреченный возсиявшая, просвети мою тьму душевную, от грехов ей прибывшую. Радосте моя, избави мя от обышедших мя невидимых врагов: грехи бо мои мнози и тяжки суть, врази мои люты зело, смерть близ, совесть моя мя обличает, геенна огненная устрашает,червь неусыпаемый, скрежет зубный, тартара тьма кромешняя в трепет мя приводят, ибо ожидают мя прияти, злых дел моих ради. Увы мне! Что сотворю тогда и к кому прибегну, да спасена будет душа моя! К тебе единей, сладкая Марие Богородице, услаждающая на Тя уповающим горесть смерти и избавляющая взывающих к Тебе от лютыя геенны. Ты и мне помози, Всеблагая, не имущему тогда иныя помощи, токмо Тебе, Всепетая. Спаси мя от ужасов смертнаго часа и лютости тогда бесовския, спаси мя от власти духов злобных на мытарствах воздушных по смерти; яви, молюся Ти, яви ми тогда пресветлое лице Твое, Владычице, и не остави мя безпомощнаго. О милосердная Мати! Преклонися на милость ко мне, лишенному милости от дел моих, и умоли, Его же родила еси плотию, Христа, Спасителя и Бога нашего, нас ради на кресте пречистую Кровь Свою излиявшаго, да и аз причастник буду заслуг Его крестных пред Отцем Его Богом, и их ради получу грехов прощение и вечное спасение, и прославлю неизреченное милосердие Твое, Богородице, и Твое милостивое предстательство в безконечныя веки. Аминь.»
=СУББОТА.
«Радуйся, Дево Богородице, пристанище и предстательство убогия души моея, надежда сладкая спасения моего! Радуйся, радость от Ангела приемшая в благовещении имеющаго воплотитися от Тебе Бога Слова! Радуйся, всех Зиждителя в Твоих ложеснах носившая! Радуйся, Бога плотию рождшая, миру Спасителя! Радуйся, в рождестве девство нетленно сохранившая! Радуйся, от волхвов дары приемшая и поклонение их от Тебе Рождшемуся видевшая, и пастырей преславная о Нем словеса слышавшая и в сердце Твоем слагавшая! Радуйся, Отрока Иисуса, Сына Твоего и Бога, во храме, среди законоучителей, обретшая радостно! Радуйся, болезни лютыя во страдании крестном, распятии и смерти Сына Твоего, пресладкаго Иисуса, испытавшая, воскресением же Его тридневным обрадованная светло! Радуйся, вознесение Сына Твоего и Бога со ученики Его во славе небесней видевшая! Радуйся, от него ниспосланнаго Духа Святаго, в горнице Сионстей в виде огненных языков нисшедшаго, со ученики Господни приемшая! Радуйся, на земле Особый Молитвенный Покров Пресвятой Богородицы ангельски пожившая! Радуйся, чистотою и святынею вся ангельския чины и всех святых лики превосходящая! Радуйся, возвеличенная славою, пришествием к Тебе Сына Твоего и Бога! Радуйся, Того святым рукам душу Твою радостно предавшая! Радуйся, славно превознесенная Твоим на небеса с телом восшествием! Радуйся, по преставлении Твоем боговидцем апостолом в третий день явившаяся! Радуйся, на небесех от Отца и Сына и Духа Святаго диадемою вечнаго царствия увенчанная! Радуйся, от всех небесных сил приснопеваемая! Радуйся, близ престола Пресвятыя Троицы, на престоле славы возседящая! Радуйся, Бога с человеки примирения виновнице! Радуйся, небесными и земными господствующая Царице! Радуйся, яко ничтоже невозможно есть Твоему ходатайству! Радуйся, яко вси верно, к Тебе притекающий спасаются! Радуйся, яко Тобою скорбящий утешение, болящий исцеление, бедствующий благовременную помощь получают! Молю убо Тя, обрадованная Владычице, потреби и во мне печаль греховную и даждь ми радость спасения, даждь ми слезы утешительныя, умиление всегдашнее, покаяние истинное и исправление совершенное. Не возгнушайся мене, Владычице, но прийми милостиво сии гласы радостныя, мною, убогим, Тебе приносимыя, и предстани ми в помощь во время безпомощия моего, в час страшный оный, егда разлучитися и мать душа моя от окаяннаго моего тела; тогда, молю, предстани ми в помощь и избави мя, повиннаго во гресех, наказания за них вечнаго, да не явлюся радование бесом и пища геенне огненней. Ей, Владычице моя, не попусти узрети души моей страшнаго и грознаго прещения и истязания демонскаго, грешником уготованнаго, но предвари и спаси мя, раба Твоего, в час оный ужасный, да славлю Тя во веки, едина надежде моя и Ходатаице спасения моего. Аминь.»
= ЧИТАТЬ В ДЕНЬ АНГЕЛА.
Благословен Ты, Господи, Боже наш, посылающий человеку во время его земной жизни не только соестественных ему воспитателей, наставников и благодетелей, но и святых ангелов Своих для хранения его и таинственного руководства к его назначению!
  Благословен Ты, Господи, дающий людям воз¬можность взаимным вспомоществованием друг другу исполнять Святый Закон Твой и союзом любви со святыми ангелами удобнее, при их содействии, до¬стигать Царствия Небесного!
  Благословен Всевышний, создавший херувимов, серафимов, архангелов, ангелов, престолы, господ¬ства, начальства, умныя силы, даровавший и мне ангела-хранителя.
  Невидимый друг души моей, неусыпный свиде¬тель моих поступков, ангел-хранитель мой! Чем я воздам тебе за участие в вечной судьбе моей, за оказанные тобою неведомые услуги, о которых уз¬наю разве в вечности, когда дух мой сбросит с себя смертное рубище свое — тело сие?
В младенчестве я не имел сознания о самом себе; впоследствии от рассеянности и самовольных грехопадений до того огрубели душевные чувства, помрачен взор ума моего, что я не знаю, сколько ты сделал мне добра от начала бытия моего; как ты берег меня в моем младенчестве, поддерживал сколь¬зившие шаги мои, стоял возле меня на страже во время снов моих, навевал на душу мою небесные радости в дни детства моего; невидимо удерживал меня, когда в юношеском возрасте увлекался я в бездну греховную; неведомым образом спасал от опасностей и бедствий, отклонял от меня злоключения, устранял камни искушения и соблазнов, защищал меня от напастей, в печалях внушал упо¬вание на милость Божию, побуждал своим вдохно-вением восставать от грехопадений, пробуждал от беспечности и нерадения насчет вечной моей участи, таинственно руководил меня на путь покаяния, приводил на память суд Божий, проникал сердце мое тоскою среди духовных увеселений, не допускал меня в искушениях до расслабления, прогонял от меня уныние в испытаниях, исторгал из сетей, коими опутывали меня враги души моей, ободрял возможностию победы над ними, распалял сердце мое Божественною любовию, подкреплял в молитве дух мой, возбуждал меня ко всякому благу, радовал¬ся малейшему раскаянию моему как собственному блаженству, доселе хранил меня от внезапной, не¬раскаянной смерти и спасал от челюстей адовых.
  По легкомыслию и делам моим достойный вечного осуждения, давно я стал бы пищею огня адского, если бы любовь твоя, дражайший покровитель мой, не испросила бы у Бога времени для моего покаяния. Ах, какой стыд объемлет меня при мысли, что ты — постоянный свидетель моих поступков; как горестно для меня сознание, что я не помышлял о неотлучном твоем при мне присутствии, не имел никакой осторожности пред взором твоим, постоянно смущал тебя своим образом жизни.
  Чувствуя, что как скоро мысль моя увлекается искусительными внушениями вечного врага моего, душа моя становится в очах твоих отвратительнее тлеющего трупа, несноснее гноя зловонного.
  Как же ты сокрушался, когда я крутился в вихре мирских увеселений; как ты печалился, когда сердце мое пресыщалось земными наслаждениями! Но, перенося смрад грехов моих, ты не оставлял меня; несмотря на то что я прогонял тебя злыми своими навыками, ты следовал за мною, подражая Господу, молившемуся за своих распинателей, ты кротко, снисходительно поступал со мною; берег меня, гнусного червя земного как некую драгоценность; долго терпел мое своеволие; не переставал любить меня, хотя я враждовал против тебя!
  О, прости мне, ангел Божий, такую неблагодарность, забудь причиненные тебе многопечали, не отступай еще от меня, друг души моей!
  Отныне не буду огорчать тебя своими делами, не стану смущать тебя безрассудным поведением, буду внимателен к твоим внушениям и подражать в служении ближним моим твоему бескорыстному мне служению; с кротостию стану наставлять приближенных ко мне на всякое благо, как ты наставляешь меня к цели бытия моего; терпеливо буду переносить все недостатки окружающих меня, как ты снисходишь моим немощам; по мере сил моих буду содействовать восстанию во спасение братиям моим, падающим на скользких путях на¬стоящей жизни, как ты неусыпно заботишься о моем обращении на путь покаяния!
  Отныне, любвеобильный страж мой, память о твоем содействии мне в приобретении вечного спа¬сения будет возжигать во мне ревность по силам стараться исполнять заповеди Божии!
  Но доверши, ангел-хранитель мой, начатое то¬бою служение мне. Отклоняй от меня истинные бедствия, утешай меня в горестях и печалях, будь мне опорою в злоключениях, покрывай невещественным щитом твоим от разженных стрел врага души моей, противоборствуй злобным действиям лукавого, охлаждай похоти сердца моего, подкрепляй меня в искушениях, не допускай подавать собою соблазн ближним моим, управляй моими мыслями, намерениями и поступками, истреби во мне всякое пристрастие к земным благам, прогоняй от меня не¬радение в делах веры и добродетели, содействуй слабым моим усилиям в достижении вечного моего назначения, помогай мне в борьбе с моими страстями, подкрепляй мои силы в подвигах покаяния, по¬стоянно возбуждай во мне чувство любви Божией, восторгай мои мысли к небесным красотам, превос¬ходящим все земные блага, усвой мне свои свойства и добродетели, научи меня прославлять Бога жизнию и делами своими, вразуми поставлять блаженство свое в прославлении имени Божия, разжигай сердце мое пламенными, как серафимская, молитвами; оберегай в душе моей залог веры Христовой, как Херувим хранит путь к древу жизни; научи меня стоять во храмах святых, как ты предстоишь престолу Божию; наставь в часы богослужения отлагать все суеты и заботы земные, вразуми представлять тогда собою, вместе с верующими, херувимов; внушай освящать празднества Церкви святой, как ты с ликами праведных празднуешь на небеси вечную субботу, наставь прославлять воспоминаемые в праздники дела Божии чистым сердцем, как ты славишь их в небесных чертогах со всеми святыми ангелами.
  Научи меня руководствовать на путь истины заблудших братии моих, укреплять веру колеблющихся в учении Церкви Христовой, одушевляй меня преданностью воле Божией во всех обстоятельствах жизни, оберегай меня во всех путях моих; не отступай от меня на пути земного моего странничества, блюди мои входы и исходы, подкрепляй меня в изнурении, охраняй во время сна и покоя, пробуждай на славословие имени Божия и дела благие!
  Когда же настанет час кончины моей, поспеши ко мне на помощь при разлучении души с телом, будь моим утешителем в борьбе со смертию; приими под свою защиту, когда перейду в область вечности, когда изыду из мира сего и вступлю в мир неизвестный мне; ободри меня своим присутствием в той стране страшной, неведомой; не оставляй меня тогда, смущенного разлукою с моими родными, друзьями и знакомыми; обрадуй меня утешительным твоим призывом в том мире, где ни от кого не ожидаю радостного привета; проведи меня безопасно вратами смерти, не отступай от меня в долине непроницаемого мрака ее, исхити из облас¬ти адовой, не дай мне погрязнуть в преисподней, но введи меня в место тишины и покоя, в обители ожидающих воскресения в жизнь вечную!
  Когда, наконец, снова соединюсь с телом моим и стану на Страшном суде Христовом, помоги мне дать отчет на нем, утешь меня своим предстательством, введи меня в Царствие Небесное и поставь пред престолом Божиим; да с тобою, со всеми ангельскими ликами и всеми святыми превозношу бесконечные совершенства Божии, прославлю любовь и милости Спасителя моего, безначального Отца Его и Духа Святого во веки веков. Аминь.
Вернуться к началу Перейти вниз
 

МОЛИТВЫ БОГОРОДИЦЕ ПО ДНЯМ НЕДЕЛИ.

Предыдущая тема Следующая тема Вернуться к началу 
Страница 1 из 1

Права доступа к этому форуму:Вы не можете отвечать на сообщения
ТЕНИ ЗАБЫТОГО ПРОШЛОГО :: МОЛИТВЕННОЕ СЛОВО :: МОЛИТВЕННОЕ СЛОВО-