ПЯТОЧИСЛЕНЫЕ МОЛИТВЫ СВЯТИТЕЛЯ ДМИТРИЯ РОСТОВСКОГО

ТЕНИ ЗАБЫТОГО ПРОШЛОГО

ЗАКРЫТЫЙ ФОРУМ РИТУАЛЬНОЙ И РУНИЧЕСКОЙ МАГИИ. РАЗДЕЛ ТЕМНЫХ ПРАКТИК.КЛАДБИЩЕНСКОЙ МАГИИ. РАБОТА С РОДОМ.СОВЕТЫ ЗНАХАРЕЙ И МАСТЕРОВ. МАГИЯ ЗАКЛИНАНИЙ И ШЕПОТКОВ.РАБОТА С ДУХАМИ И СУЩНОСТЯМИ.
 
ФорумПорталРегистрацияВход


Поделиться | 
 

 ПЯТОЧИСЛЕНЫЕ МОЛИТВЫ СВЯТИТЕЛЯ ДМИТРИЯ РОСТОВСКОГО

Предыдущая тема Следующая тема Перейти вниз 
АвторСообщение
Гость
Гость
avatar


СообщениеТема: ПЯТОЧИСЛЕНЫЕ МОЛИТВЫ СВЯТИТЕЛЯ ДМИТРИЯ РОСТОВСКОГО   Вс Дек 16, 2012 12:40 pm

Пяточисленные молитвы



Один старец от богоносных отцев, стоя на молитве и быв в восторзе, слышал глас Господа нашего Иисуса Христа, глаголющий с Пречистою и Пресвятою Богородицею, Материю Своею, рекши к ней:

“Рцы Мне, Мати Моя, колико болезней наибольших, живущи на свете, претерпела еси Мене ради?” И рече Пресвятая:

“Сыне и Боже Мой! Наибольших пять болезней Тебе ради претерпела:

первая - егда услышала от Симеона Пророка, еже имел еси убиен быти; вторая - егда, ищущи Тебе во Иерусалиме через три дня, Тя не видела есмь; третья - егда Тя поймана и связана от жидов услышала; четвертая - егда Тя на кресте между разбойниками Распятого видела; пятая - егда Тя видела во гробе полагаема”. И рече к Ней Господь:

“Глаголю Тебе, Мати Моя: аще кто каждую болезнь Твою на кийждо день прочтет с молитвою Моею, сие есть “Отче наш” и Архангельское обрадование, сие есть “Богородице Дево, радуйся” - за первую болезнь дам ему познание грехов и жаление о них; за вторую - дам ему всех грехов прощение; за третию - возвращу ему добродетели его, через грехи изгиб-шия; за четвертую - напитаю его, при смерти его, Телом и Кровию Моею Божественною; за пятую - явлюся ему сам при смерти его и прииму душу его в живот вечный. Аминь”.

Начало к сим молитвам

СЛАВА ТЕБЕ, ХРИСТУ БОГУ МОЕМУ, НЕ ПОГУБИВШЕМУ МЯ ГРЕШНАГО СО БЕЗЗАКОНЬМИ МОИМИ, НО ДАЖЕ ДОСЕЛЕ ГРЕХОМ МОИМ ПОТЕРПЕВШЕМУ. (ПОКЛОН)

СПОДОБИ, ГОСПОДИ, В ДЕНЬ СЕЙ БЕЗ ГРЕХА СОХРАНИТИСЯ НАМ; ДАРУЙ МИ, ГОСПОДИ, ДА НИ СЛОВОМ, НИ ДЕЛОМ, НИ ПОМЫШЛЕНИЕМ ПРОГНЕВАЮ ТЯ, СОЗДАТЕЛЯ МОЕГО, НО ВСЯ ДЕЛА МОЯ, СОВЕТЫ И ПОМЫШЛЕНИЯ ДА БУДУТ ВО СЛАВУ ПРЕСВЯТАГО ИМЕНИ ТВОЕГО. (ПОКЛОН)

БОЖЕ, МИЛОСТИВ БУДИ МНЕ, ГРЕШНОМУ, ВО ВСЕЙ ЖИЗНИ МОЕЙ; ВО ИСХОДЕ МОЕМ И ПО КОНЧИНЕ МОЕЙ НЕ ОСТАВИ МЕНЕ. (ПОКЛОН)

СИЕ, ПАДШИ НИЦ НА ЗЕМЛЮ, ГЛАГОЛИ:

ГОСПОДИ ИИСУСЕ ХРИСТЕ, СЫНЕ БОЖИЙ, ПРИИМИ УМЕРШЕГО МЯ ДУШЕЮ И УМОМ. ПРИИМИ МЯ ГРЕШНАГО, БЛУДНИКА, СКВЕРНАГО ДУШЕЮ И ТЕЛОМ. ОТЫМИ НЕПРИЯЗНЬ БЕЗСТУДНУЮ И НЕ ОТВРАТИ ЛИЦА ТВОЕГО ОТ МЕНЕ, НЕ РЦЫ, ВЛАДЫКО: НЕ ВЕМ КТО ЕСИ, НО ВОНМИ ГЛАСУ МОЛЕНИЯ МОЕГО; СПАСИ МЯ, ЯКО ИМЕЯЙ МНОЖЕСТВО ЩЕДРОТ И НЕ ХОЩЕШИ СМЕРТИ ГРЕШНИКА, НЕ ОСТАВЛЮ ЖЕ ТЯ, СОЗДАТЕЛЯ МОЕГО, И НЕ ОТСТУПЛЮ ОТ ТЕБЕ, ДОНДЕЖЕ ПОСЛУШАЕШИ МЯ И ДАСИ ВСЕМ ГРЕХОМ МОИМ ПРОЩЕНИЕ, МОЛИТВ РАДИ ПРЕЧИСТЫЯ МАТЕРИ ТВОЕЯ, ПРЕДСТАТЕЛЬСТВЫ ЧЕСТНЫХ НЕБЕСНЫХ СИЛ БЕЗПЛОТНЫХ, СВЯТАГО СЛАВНОГО АН-ГЕЛА ХРАНИТЕЛЯ МОЕГО, ПРОРОКА ЖЕ И ПРЕДТЕЧИ ТВОЕГО КРЕСТИТЕЛЯ ИОАННА, БОГОГЛАГОЛИВЫХ АПОСТОЛ, СВЯТЫХ И ДОБРОПОБЕДНЫХ МУЧЕНИК, ПРЕПОДОБНЫХ И БОГОНОСНЫХ ОТЕЦ НАШИХ И ВСЕХ ТВОИХ СВЯТЫХ, ПОМИЛУЙ И СПАСИ МЯ ГРЕШНА-ГО. АМИНЬ.

ЦАРЮ НЕБЕСНЫЙ..., ТРИСВЯТОЕ ПО ОТЧЕ НАШ, БОГОРОДИЦЕ ДЕВО, РАДУЙСЯ...

МОЛИТВА 1-Я

О МАТИ МИЛОСЕРДАЯ, ДЕВО МАРИЕ, АЗ ГРЕШНЫЙ И НЕПОТРЕБНЫЙ РАБ ТВОЙ, ВОСПОМИНАЮЧИ ТВОЯ БОЛЕЗНИ, ЕГДА ТЫ УСЛЫШАЛА ОТ СИМЕОНА ПРОРОКА О НЕМИЛОСТИВНОМ УБИЕНИИ СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА, ПРИНОШУ СИЮ ТЕБЕ МОЛИТВУ И АРХАНГЕЛЬСКОЕ ОБРАДОВАНИЕ, ПРИИМИ В ЧЕСТЬ И ПАМЯТЬ БОЛЕЗНЕЙ ТВОИХ И УМОЛИ СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА, ДА ДАРУЕТ МИ ПОЗНАНИЕ ГРЕХОВ И ЖАЛЕНИЕ О НИХ. (ПОКЛОН)

ОТЧЕ НАШ... БОГОРОДИЦЕ ДЕВО, РАДУЙСЯ...

МОЛИТВА 2-Я

О, БОГОБЛАЖЕННАЯ И ПРЕНЕПОРОЧНАЯ ОТРОКОВИЦЕ, МАТИ И ДЕВО, ПРИИМИ ОТ МЕНЕ, ГРЕШНАГО И НЕПОТРЕБНАГО РАБА ТВОЕГО, СИЮ МОЛИТВУ И АРХАНГЕЛЬСКОЕ ОБРАДОВАНИЕ В ЧЕСТЬ И ПАМЯТЬ БОЛЕЗНИ ТВОЕЯ, ЕГДА ПОЗАБЫЛА СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА, В ЦЕРВИ И ЧЕРЕЗ ТРИ ДНИ ЕГО НЕ ВИДЕЛА ЕСИ; УМОЛИ ЕГО И ИСПРОСИ У НЕГО ВСЕХ ГРЕХОВ МОИХ ПРОЩЕНИЕ И ОСТАВЛЕ-НИЕ, ЕДИНА БЛАГОСЛОВЕННАЯ. (ПОКЛОН)

ОТЧЕ НАШ... БОГОРОДИЦЕ ДЕВО, РАДУЙСЯ...

МОЛИТВА 3-Я

О, МАТИ СВЕТА, ПРЕБЛАГОСЛОВЕННАЯ ДЕВО БОГОРОДИЦЕ, ПРИИМИ ОТ МЕНЕ,

ГРЕШНАГО И НЕПОТРЕБНАГО РАБА ТВОЕГО, СИЮ МОЛИТВУ И АРХАНГЕЛЬСКОЕ ОБРАДОВАНИЕ В ЧЕСТЬ И ПАМЯТЬ БОЛЕЗНИ ТВОЕЯ, ЕГДА СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НА-ШЕГО ИИСУСА ХРИСТА, ПОЙМАНА И СВЯЗАНА СЛЫШАЛА ЕСИ. УМОЛИ ЕГО, ДА ВОЗВ-РАТИТ МНЕ ДОБРОДЕТЕЛИ, ЧЕРЕЗ ГРЕХ ИЗГИБШИЯ, ДА ТЯ, ПРЕЧИСТАЯ, ВО ВЕКИ ВЕЛИЧАЮ. (ПОКЛОН)

ОТЧЕ НАШ... БОГОРОДИЦЕ ДЕВО, РАДУЙСЯ...

МОЛИТВА 4-Я

О, МИЛОСЕРДИЯ ИСТОЧНИЧЕ, ДЕВО БОГОРОДИЦЕ, ПРИИМИ ОТ МЕНЕ, ГРЕШНАГО И НЕПОТРЕБНАГО РАБА ТВОЕГО, СИЮ МОЛИТВУ И АРХАНГЕЛЬСКОЕ ОБРАДОВАНИЕ В ЧЕСТЬ И ПАМЯТЬ БОЛЕЗНИ ТВОЕЯ, ЕГДА НА КРЕСТЕ МЕЖДУ РАЗБОЙНИКИ ВИДЕЛА ЕСИ СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА. ЕГОЖЕ УМОЛИ, ВЛАДЫЧИЦЕ, ДА ПОДАСТ МИ ДАР МИЛОСЕРДИЯ СВОЕГО В ЧАС СМЕРТИ МОЕЯ И ДА НАПИТАЕТ МЯ ТЕЛОМ И КРОВИЮ СВОЕЮ БОЖЕСТВЕННОЮ, ДА ТЯ, ЗАСТУПНИЦУ, СЛАВЛЮ ВО ВЕКИ. (ПОКЛОН)

ОТЧЕ НАШ... БОГОРОДИЦЕ ДЕВО, РАДУЙСЯ...

МОЛИТВА 5-Я

О, НАДЕЖДО МОЯ, ПРЕЧИСТАЯ ДЕВО БОГОРОДИЦЕ, ПРИИМИ ОТ МЕНЕ, ГРЕШНАГО И НЕПОТРЕБНАГО РАБА ТВОЕГО, СИЮ МОЛИТВУ И АРХАНГЕЛЬСКОЕ ОБРАДОВАНИЕ В ЧЕСТЬ И ПАМЯТЬ БОЛЕЗНИ ТВОЕЯ, ЕГДА ВИДЕЛА ЕСИ СЫНА ТВОЕГО, ГОСПОДА НА-ШЕГО ИИСУСА ХРИСТА, ВО ГРОБЕ ПОЛАГАЕМА, ЕГОЖЕ УМОЛИ, ВЛАДЫЧИЦЕ, ДА ЯВИТСЯ МНЕ В ЧАС СМЕРТИ МОЕЯ И ДА ПРИМЕТ ДУШУ МОЮ В ЖИВОТ ВЕЧНЫЙ. АМИНЬ. (ПОКЛОН)

О, ПРЕМИЛОСТИВАЯ ДЕВО, ГОСПОЖЕ БОГОРОДИЦЕ, ЧАДОЛЮБИВАЯ ГОРЛИЦЕ, НЕБЕСЕ И ЗЕМЛИ САМОДЕРЖАВНАЯ ЦАРИЦЕ, ЛЮБЕЗНАЯ ПРИЕМНИЦЕ ВСЕХ, ПРОСТИРАЮЩИХ К ТЕБЕ СВОИ МОЛЬБЫ, ПЕЧАЛЬНЫХ УТЕШИТЕЛЬНИЦЕ, ПРИИМИ ОТ МЕНЕ, ГРЕШ-НАГО И НЕПОТРЕБНАГО РАБА ТВОЕГО, ПЯТОЧИСЛЕННОЕ СИЕ МОЛЕНИЕ, В НЕМ ЖЕ ВОСПОМИНАЮ ЗЕМНЫЯ И НЕБЕСНЫЯ ТВОЯ РАДОСТИ, УМИЛЬНО ВОПИЮЩА К ТЕБЕ СИЦЕ:

(ЗЕМНЫЕ РАДОСТИ)

РАДУЙСЯ, ЗАЧЕНШАЯ ВО ЧРЕВЕ БЕЗ СЕМЕНЕ ХРИСТА БОГА НАШЕГО. РАДУЙСЯ, ВО ЧРЕВЕ БЕЗ БОЛЕЗНИ НОСИВШАЯ ТОГО. РАДУЙСЯ, ПОРОЖДШАЯ ЧУДНЫМ СМОТРЕНИЕМ. РАДУЙСЯ, ВОСПРИИМШАЯ ОТ ВОЛХВОВ-ЦАРЕЙ ДАРЫ И ПОКЛОНЕНИЕ. РАДУЙСЯ, ЯКО ОБРЕЛА ЕСИ ПОСРЕДИ УЧИТЕЛЕЙ СВОЕГО СЫНА И БОГА. РАДУЙСЯ, ЯКО РОЖДЕСТВО ТВОЕ ИЗ МЕРТВЫХ ВОССТА. РАДУЙСЯ, ВИДЕВШАЯ, ВОЗНОСЯЩЕГОСЯ СВОЕГО СОЗДАТЕЛЯ, К НЕМУ ЖЕ САМА ДУШЕЮ И ТЕЛОМ ВОЗШЛА ЕСИ.

(НЕБЕСНЫЕ РАДОСТИ)

РАДУЙСЯ, ДЕВСТВА РАДИ СВОЕГО ПАЧЕ АНГЕЛ И ВСЕХ ВСЯ-ТЫХ ПРЕСЛАВНАЯ. РАДУЙСЯ, БЛИЗ ПРЕСВЯТЫЯ ТРОИЦЫ ПРОСИЯЮЩАЯ. РАДУЙСЯ, ВЛАСТИТЕЛЬНИЦЕ, ОБЛАДАЮЩАЯ ВСЕМИ НЕБЕСНЫМИ СИЛАМИ. РАДУЙСЯ, ПАЧЕ ВСЕХ ДЕРЗНОВЕНИЕ К СЫНУ И БОГУ СВОЕМУ ИМУЩАЯ. РАДУЙСЯ, МИЛОСЕРДНАЯ МАТИ ВСЕМ, К ТЕБЕ ПРИБЕГАЮЩИМ. РАДУЙСЯ, ЯКО ТВОЕ ВЕСЕЛИЕ ВО ВЕКИ НЕ СКОНЧАЕТСЯ!

И МНЕ НЕДОСТОЙНОМУ, ПО НЕЛОЖНОМУ ОБЕЩАНИЮ ТВОЕМУ, В ДЕНЬ ИСХОДА МОЕГО ПРЕДСТАНИ, ДА ТВОИМ РУКОВОДСТВОМ УПРАВЛЕН БУДУ К ГОРНЕМУ ИЕРУСАЛИМУ, В НЕМ ЖЕ ПРОСЛАВЛЕНО ЦАРСТВУЕШИ С СЫНОМ ТВОИМ И БОГОМ НАШИМ, ЕМУ ЖЕ ПОДОБАЕТ ВСЯКАЯ СЛАВА, ЧЕСТЬ И ПОКЛОНЕНИЕ СО ОТЦЕМ И С ПРЕСВЯТЫМ ДУХОМ В БЕЗКОНЕЧНЫЯ ВЕКИ ВЕКОВ. АМИНЬ.

ОТ СКВЕРНЫХ УСТЕН МОИХ, ОТ МЕРЗКАГО СЕРДЦА, ОТ НЕЧИСТАГО ЯЗЫКА И ОТ ДУШИ ОСКВЕРНЕННОЙ ПРИИМИ, ГОСПОЖЕ ЦАРИЦЕ, СИЕ ПОХВАЛЕНИЕ, РАДОСТЕ МОЯ. ПРИИМИ, ЯКОЖЕ ВДОВИИ ПРИЯЛА ЕСИ ДВЕ ЛЕПТЫ, И ДАРУЙ МИ ПРИНЕСТИ ТВОЕЙ БЛАГОСТИ ДАР ДОСТОИН. О, ВЛАДЫЧИЦЕ МОЯ, ПРЕЧИСТАЯ ДЕВО, НЕБЕСНАЯ ЦАРИ-ЦЕ, ЯКОЖЕ ХОЩЕШИ И ВОЛИШИ, ПАЧЕ ЖЕ НАУЧИ МЯ, ЧТО МИ ПОДОБАЕТ ТЕБЕ, МА-ТЕРИ БОЖИЕЙ, ГЛАГОЛАТИ К ТЕБЕ ЕДИНОЙ ГРЕШНЫХ ПРИБЕЖИЩУ И УТЕШЕНИЮ. РА-ДУЙСЯ, ВЛАДЫЧИЦЕ, ДА И АЗ, МНОГОГРЕШНЫЙ РАБ ТВОЙ, РАДОСТНО ЗОВУ ТЕБЕ, ВСЕПЕТОЙ МАТЕРИ ХРИСТА БОГА НАШЕГО. АМИНЬ.

НА ТВОЙ ПРЕСВЯТЫЙ ОБРАЗ ВЗИРАЯ, ЯКО ИСТИННУЮ САМУЮ ТЯ ЗРЮ БОГОРОДИЦУ, ВЕРОЮ СЕРДЕЧНОЮ ОТ ДУШИ ПРИПАДАЮ И ПОКЛОНЯЮСЯ С ПРЕДВЕЧНЫМ НА РУКУ ТВОЕЮ ДЕРЖИМЫМ МЛАДЕНЦЕМ, ГОСПОДОМ НАШИМ ИИСУСОМ ХРИСТОМ, БОГОЛЕПНО ПОЧИТАЮ И МОЛЮ ТЯ СО СЛЕЗАМИ, ПОКРЫЙ МЯ ПОКРОВОМ ТВОИМ, ОТ ВРАГ ВИДИ-МЫХ И НЕВИДИМЫХ, ТЫ БО РОД ЧЕЛОВЕЧЕСКИЙ ВВЕЛА ЕСИ В ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ.

АМИНЬ

ДОСТОЙНО ЕСТЬ... СЛАВА И БЛАГОДАРЕНИЕ ГОСПОДУ ЗА ВСЕ
Вернуться к началу Перейти вниз
 

ПЯТОЧИСЛЕНЫЕ МОЛИТВЫ СВЯТИТЕЛЯ ДМИТРИЯ РОСТОВСКОГО

Предыдущая тема Следующая тема Вернуться к началу 
Страница 1 из 1

Права доступа к этому форуму:Вы не можете отвечать на сообщения
ТЕНИ ЗАБЫТОГО ПРОШЛОГО :: МОЛИТВЕННОЕ СЛОВО :: МОЛИТВЕННОЕ СЛОВО-